Известие

Collapse
No announcement yet.

147 1.6 странен проблем километрите мигат

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 1.6 странен проблем километрите мигат

Колеги случи ми се нещо странно.Забелязах,че километрите които са навъртяни на автомобила мигат през интервал около секунда.Изгасих колата запалих на ново и спряха да мигат от какво може да е това ?

Моите мигат от как съм закупил автомобила, та и на мен ми е интересно каква може да е причината.
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Проверете си буксите на управлението за ел. стъклата в шофьорската врата. По спомен са две букси. Един път се наложи да откача въпросната конзола с бутоните и започнаха да мигат километрите, отказаха бутоните на ключа. Викам какво става Изважда се като се развие едно болтче от кората и се подпъхне плоска отверка в единия край на конзолата и излиза нагоре.
      Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 13:24.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Това се получава когато копютъра загуби връзка или неможе да разпознае някой от периферните устроиства, като блока на ел. съклата и огледалата. Понякога се оправя от самосебе си като се възтанови връзката а понякога трябва да се направи процедура по разпознаване със съответната диагностична апаратура.
        Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm
        ex Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Или ако си добавял нещо ново по КАН линията.
          Оправя се с МЕС и proxy alignment процедурата.
          ex - 147 16v multijet

Comment

За съжаление , не мога да помогна по темата с мигащият километраж, за това бих се влючил с моят проблем и да чуя по-запознати по темата.
            Присъединих се към тази емблематична прослойка на алфисти тази година с 147,105hp. Почти от самото начало ,след стандартната смяна на консумативи и прочие, се появи едно променливо и неконстантно "пиукане" . Звукът е абсолютно същият (говоря ,чисто като тон ) ,какъвто е и ,когато натиснеш бутона за ел. стъклата. Странното е ,че се появява буквално ,когато си иска, притесних ,че колата е с характер ,стига ми гаджето в този случай След няколко диагностики отново не се установи нищо ,т.е. и грешка не дава. Имаше мнения ,че може да е от радиото, от "недобре" превъртян колометраж и т.н. Няколко месеца звук не издаде ,след това започна пак за малко ,после пак спря...никва идея. Вие? Какво мислите?

Comment

Здравей ,колега. Относно писукането и на мен ми се случи и помислих, че нещо ми има.... Оказа се копчето за превключване на реглажа за ляво и дясно огледало. Застава в такова положение,че като докоснеш кората или като заклатиш леко вратата започва да писука. Няма за какво да се притесняваш.

Comment

Working...
              X